Verneombudskurs
Oppdatert over en uke siden

Alle virksomheter som omfattes av Arbeidsmiljøloven, altså "som sysselsetter arbeidstaker" skal velge verneombud. Om det er færre en 5 ansatte, kan man velge annen ordning. Se Arbeidsmiljøloven §6-1 for vilkår for å fravike kravet.

I Norge er det lovbestemt at alle verneombud skal igjennom obligatorisk opplæring. Runwell tilbyr eget verneombudskurs. Kurset gir opplæring i følgende emner:

• Verneombudets rolle

• Psykososialt arbeidsmiljø

• Fysisk arbeidsmiljø

• Krav i arbeidsmiljøloven

• Lover og forskrifter

• Systematisk HMS-arbeid

• Sykefraværsarbeid

• Ergonomi

• Ansattes medvirkningsplikt

Kurset er utformet med tanke på å gi verneombud kunnskapen de trenger for at de skal kunne bidra til et godt arbeidsmiljø og jobbe med systematisk HMS arbeid.

Vårt kurs kan velges dersom arbeidstaker og arbeidsgiver er enige om at kursomfanget er tilfredsstillende i henhold til Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning §3-19:

"Opplæringens varighet skal være minst 40 timer. Det kan avtales en kortere opplæring dersom partene i fellesskap er kommet frem til at det er forsvarlig ut fra en vurdering av problemenes karakter og omfang."

Vårt kurs er kortere enn 40 timer, og det må derfor avtales skriftlig at både verneombud og arbeidsgiver er enige om at kursinnholdet er tilfredsstillende i henhold til bedriftens risikoprofil og de arbeidsmiljøutfordringene som foreligger ref. Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning §3-19.

En slik avtale kan lastes opp ved å trykke på "HMS" modulen, velg "prosedyrer", velg relevant prosedyre (f. eks HMS prosedyre), trykk "Se hele prosedyren", velg "Nøkkeldokument" og trykk på "legg til nøkkeldokument", velg så å legge til "Safety representative training agreement", last opp avtale og aktiver dokumentet.

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice :-)