Veiledere 💜
Har din bedrift fått brev fra arbeidstilsynet?
Oppdatert over en uke siden

Mange bedrifter fikk i desember 2022 brev fra Arbeidstilsynet hvor de påpekte at mange næringer er pålagt å tilknytte seg en godkjent bedriftshelsetjeneste.

Arbeidstilsynet skriver at godt samarbeid med BHT skal heve kvaliteten på arbeidsmiljøarbeidet. Det vil redusere risikoen for at arbeidstagerne får skader, sykdommer og plager som skyldes arbeidet. Et godt arbeidsmiljø vil virke positivt inn på både helse, motivasjon og sykefravær blant ansatte, men også på produktivitet og resultater i virksomheten og kostnader for samfunnet.

For å redusere risikoen for skader og sykdom som følge av arbeidet skal bedrifter i samarbeid med BHT:

• Kartlegge arbeidsmiljøet, gjøre undersøkelser og vurdere risiko

• Planlegge og gjennomføre endringer

• Foreslå og gjennomføre tiltak som kan forebygge arbeidsrelaterte helseskader

• Følge med på ansattes helse der regelverket stiller krav om det, eller der arbeidssituasjonen tilsier det

• Foreslå og gjennomføre tilrettelegging ar arbeidet for den enkelte ansatte

• Informere og gjennomføre opplæring om helse, miljø og sikkerhet

• Følge opp henvendelser fra ansatte, verneombud og arbeidsmiljøutvalg

Videre informerer Arbeidstilsynet om at de på tilsyn kan kontrollere:

• Om arbeidsgiver kan dokumentere lovpålagt tilknytning til en godkjent BHT

• Om dere har utarbeidet en skriftlig plan for BHT-Bistand

• Om det er laget en årsrapport som beskriver BHT bistand til virksomheten

• At BHT bistår med å gjennomføre konkrete pålegg som Arbeidstilsynet har gitt virksomheten, for eksempel pålegg knyttet til kartlegging, risikovurdering og tiltak

I Runwell kan alt dette og mye mer både fikses og dokumenteres på en enkel måte! Lag deg en bruker på 1-2-3 og inviter inn din BHT. Dere kan sammen arbeide i løsningen og sørge for at alt er på stell!

Er du bekymret for tilsyn fra Arbeidstilsynet, Skjenkekontrollen, Mattilsynet, Brannvesenet eller Politi?

Ta kontroll på kontrollene med Runwell i dag!

Lag en gratis bruker på: www.runwell.app eller kontakt oss ved å trykke på snakkeboblen nede i høyre hjørne.

Mangler du bedriftshelsetjeneste?

Om du mangler bedriftshelsetjeneste har vi flere partnere du kan få et uforpliktende tilbud fra. Våre partnere har god kjennskap til systemet, og kan hjelpe deg med alt du trenger. Ta kontakt på [email protected]

Bedriftshelsetjeneste som ønsker partnerskap? Ta kontakt på [email protected]