Risikovurderinger
Oppdatert over en uke siden

Først av alt, hva er en risikovurdering?⚠️

🎓

Alle er forpliktet til å gjennomføre risikovurderinger for bedriften sin. Dette er en viktig del av HMS-arbeidet. En risikovurdering er en gjennomgang og vurdering av hva som kan gå galt på arbeidsplassen. Målet er å forebygge ulykker, skader og sykdom som følge av arbeidet. Risikovurderinger er et viktig verktøy for å få oversikt og evaluere forholdene i bedriften. Risikovurderingen legger grunnlaget for videre beslutninger i HMS-arbeidet, samt forbereder rutiner og en opplæringsplan for de ansatte for å unngå fremtidige ulykker.

Vi anbefaler at du bruker tid på å utarbeide en grundig risikovurdering slik at du kan iverksette konkrete tiltak for å redusere risikoen i bedriften din. Risikovurderingen må gjennomgås minst én gang i året. Gjennomgangen må kontrollere om risikoelementene du tidligere vurderte er relevante, og om det er foretatt endringer i drift/lokaler som resulterer i nye risikoelementer som må vurderes.

🧑‍💻

Runwell har gjort risikovurderinger enkelt. Bare trykk på HMS-modulen og velg Risikovurderinger i den horisontale menyen.

PS! Du kan bytte visning ved å trykke på knappen i den røde sirkelen.

🦺

Opprett en ny risikovurdering ved å trykke på Legg til risikovurdering, deretter vil visningen under vises. Velg kategori, legg til tittel og beskrivelse, vurder alvorligheten og sannsynligheten for risikoen, deretter beskriv tiltaket du gjorde for å redusere risikoen. Videre kan du koble vurderingen til en oppgave/kurs/nøkkelrolle eller prosedyre ved å trykke på + tegnet.

Et eksempel kan være å vurdere risikoen for brann. Tiltakene for å redusere risikoen kan være å opprette en gruppeoppgave med navnet "Ukentlig brannvernrunde" med underoppgaver som "sjekk skiltene ved nødutgang", "sjekk at brannslukningsapparatet er merket" og "sørg for at utgangene er frie for hindringer". Husk at du må opprette oppgavene i Oppgaver -modulen før du kan koble dem til en risikovurdering.

Har du forstått det? Lykke til med å opprette risikovurderinger for din lokasjon! 💪